Hoppa till innehållet
Resursskolor Stockholm

Våra resursskolor i Stockholm

Letar du eller ni efter en resursskola i Stockholm som ser till ert barns behov, trygghet och trivsel? Hos oss på Utvecklingspedagogik finns resursskolor där barn och ungdomar med autism får vistas i en miljö där barnets individuella utmaningar och möjligheter sätts i fokus av medarbetare som har relevant kunskap och ett stort engagemang.

Om oss på Utvecklingspedagogik

Utvecklingspedagogik grundades redan år 1994 utifrån en genuin vilja och ett stort intresse för att erbjuda barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning bästa tänkbara skol- och omsorgsverksamhet. På våra skolor och i våra omsorgsverksamheter ges varje elev och brukare förutsättningar att utvecklas i en trygg och trivsam miljö.

Våra skolor i Stockholm

Vi på Utvecklingspedagogik erbjuder resursskolor på olika platser runt om i Stockholmsområdet. Våra resursskolor i Stockholmsområdet är anpassade efter barn och ungdomar med autism. I våra skolor arbetar vi alltid långsiktigt och vi utbildar våra medarbetare för att möta de krav som ställs.

Hos oss får ditt barn en skolgång där trygghet, trivsel och utveckling sätts i fokus i en stimulerande miljö. Vi erbjuder:

  • Förskola
  • Grundskolor och grundsärskolor med fritidshem
  • Gymnasieskolor och gymnasiesärskolor

Lunaskolan Bromma – Lunaskolan Bromma är en grundskola och grundsärskola i Bromma för årskurserna 1-9 som är anpassad för elever med autism. Här står elevens glädje, kunskapsutveckling och välmående i fokus. Genom Med medarbetare som har relevanta kunskaper och ett stort engagemang samt tydliggörande pedagogik personligt anpassade lokaler erbjuder vi en stimulerande miljö som bidrar till elevens individuella utveckling.

Lunaskolan Södra – Lunaskolan Södra är en grundskola för årskurserna 4-9 som är anpassad för elever med autism. Här står elevens trivsel, trygghet och kunskapsutveckling i fokus.  Med medarbetare som har relevanta kunskaper och ett stort engagemang samt personligt anpassade lokaler erbjuder vi en stimulerande miljö som bidrar till elevens individuella utveckling.

Svedenskola Bergshamra – På Svedenskolan Bergshamra arbetar vi med tydliggörande pedagogik och socialt samspel i fokus. Våra medarbetare har relevanta kunskaper och ett stort engagemang. Här får varje elev utvecklas efter sina förutsättningar och vi bedriver ett omfattande hälsofrämjande och förebyggande arbete genom vårt elevhälsoteam.

Häggviks Gymnasium – Vid Häggviks Gymnasium finns ett gymnasium för elever med autism och en gymnasiesärskola. Vid gymnasiet erbjuder vi introduktionsprogrammet och vid gymnasiesärskolan erbjuder vi både nationella och individuella program. Hos oss är klasserna små med hög vuxentäthet. Vår undervisning sker alltid med elevens individuella utveckling i fokus och vi använder oss av tydlig pedagogik och struktur i elevens strävan att nå sina personliga mål.

LunagymnasietLunagymnasiet vänder sig till elever med autism, ADHD och liknande neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Här hittar du estetiska programmet, naturvetenskapliga programmet, det samhällsvetenskapliga programmet och introduktionsprogrammet i en anpassad skolmiljö.

Ta kontakt med våra resursskolor

Om du vill veta mer om våra resursskolor i Stockholm eller om du vill ansöka till någon av våra skolor är du varmt välkommen att höra av dig. Du kan ta kontakt med oss, antingen med hjälp av mailadressen eller de telefonnummer som du hittar genom att klicka på rubriken Kontakt i den övre röda listen. Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad: 2022-12-15

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close