Hoppa till innehållet

Tillgänglighet på up.se

Vi strävar efter att alla som besöker vår webbplats ska kunna använda den på ett bra sätt, oberoende av eventuell funktionsnedsättning. Vi arbetar kontinuerligt för att öka tillgängligheten på webbplatsen.

Lyssna istället för att läsa
På up.se finns en lyssna-funktion så att du kan lyssna på de flesta texter på webbsidan, istället för att läsa dem. Den fungerar både på datorn, på surfplattan och i mobilen.

Man startar lyssna-funktionen genom att klicka på knappen ”Lyssna”, som finns mellan rubriken och ingressen på de flesta sidor. Uppläsningen är syntetisk och fungerar endast på svenska.

Förstora med zoom-funktionen
Man kan förstora webbsidan genom att ändra zoom-nivån. Det gör man på olika sätt beroende på vilken webbläsare man använder och om man använder dator, mobiltelefon eller surfplatta. I många webbläsare finns en inbyggd zoom-funktion i webbläsarens meny.

Ladda ner filer
På vår webbplats är pdf det vanligaste formatet. Det används till exempel för informationsblad. Andra format kan också förekomma. Ett vanligt gratisprogram för att kunna läsa pdf-filer är Adobe Reader.

Lättläst
Under ikonen lättläst, som finns ovanför den övre röda listen, finns kort lättläst text om Utvecklingspedagogik och våra verksamheter. Ikonen består av en cirkel med två stora L inuti.

Brödsmulor
Vi använder oss av länkstigar, även kallade "brödsmulor" som visar var på sidan man befinner sig. Brödsmulorna visas under den röda listen upptill på sidan.

Sökfunktion
För att man lätt ska hitta dem man söker finns en sökfunktion. Man kommer till sökfunktionen genom att klicka på ikonen med förstoringsglaset ovanför den övre röda listen.

Vi tar gärna emot idéer till och synpunkter på up.se till kommunikation@up.se 

Publicerad: 2019-10-31

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close