Hoppa till innehållet

Roger ser fram emot en praktikplats

Roger jobbar utomhus för Cameleonten

En av brukarna på Cameleonten är Roger. Han är delaktig i gruppen Solhjulet, som är en fastighetsgrupp som jobbar åt en stor bostadsrättsförening.

Det är mycket utomhusjobb och stora trädgårdsanläggningar som ska skötas om. Det är okej tycker Roger, som arbetar i fastighetsgruppen Solhjulet på förmiddagarna och därefter har olika kontorsuppgifter att utföra på eftermiddagarna.

– Det händer också att vi gör utflykter på eftermiddagarna. Vi har varit på speedway och åkt Eckerölinjen till Åland med stor buffé. Det var kul, säger Roger. På min fritid lyssnar jag mest på musik och tar en promenad ibland. Det finns inte så många aktiviteter som ryms inom en snäv budget. 

– Vi kommer bra överens här på Cameleonten tycker Roger, både brukare och personal, trots att inte alla har fattat vilket fotbollslag det gäller att hålla på, säger han och ler lite snett.

Roger ska snart förhoppningsvis börja en praktik på en restaurang i närheten, där han hoppas få arbeta i köket med att laga mat. Han har tidigare arbetat i en restaurang, på ett äldreboende, och trivdes mycket bra med det. Drömmen är att den kommande praktiken ska kunna övergå till ett riktigt jobb.

Publicerat: 2018-10-02

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close