Hoppa till innehållet

Jag får både utvecklas själv och bidra till utveckling

Lärare Minna på sin skola

Både roligast och mest utmanande tycker Minna det är att utforska vad hon kan förändra och göra för att eleverna ska utvecklas så mycket som möjligt. Det gäller både förändringar i miljön och i förhållningssätt.

Minna har arbetat vid flera verksamheter inom Utvecklingspedagogik. Nu senast som lärare i de yngre åldrarna i grundsärskolan vid Svedenskolan Bergshamra. Arbetet är varierande, inte minst för att både lärare och elevassistenter behöver vara flexibla och anpassa sig till eleverna.
– Det är så givande att vara med barnen, utbrister Minna. Jag lär mig saker hela tiden.

Både roligast och mest utmanande tycker hon det är att utforska vad hon kan förändra och göra för att eleverna ska utvecklas så mycket som möjligt. Det gäller både förändringar i miljön och i förhållningssätt.

En fördel med att arbeta i en resursskola tycker Minna är tiden. Här finns tid att se alla elever för den de är. 
– Det är också lärorikt för mig i min yrkesroll. Jag får utvecklas och bidra till utveckling, jag får kompetensutveckling och jag lär mig av mina kollegor. Det är också fantastiskt roligt att se elevernas framsteg. Det ger ett enormt värde.

Sist, men inte minst, vill Minna lyfta samarbetet med vårdnadshavare och kollegor. Tillsammans blir de vuxna ett team kring barnet. Att arbeta tillsammans är ovärderligt. 

Publicerad: 2020-03-18

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close