Hoppa till innehållet

Skolmaten

Restaurangen på Häggvik

God och näringsriktig mat serveras på lunchen varje dag

Varje dag serveras lunch i skolmatsalarna på våra skolor. Måltiderna är näringsriktiga och följer riktlinjer från Livsmedelsverket och Svensk Skolmat. Eleverna kan välja mellan två rätter, varav en är vegetarisk och det finns likvärdiga alternativ för de som har intolerans eller allergi. Till lunchen serveras salladsbuffé, bröd, smör, vatten och mjölk.

Lunchen ska inte bara vara god och näringsriktig, den fyller också många andra behov, som till exempel den ”pedagogiska måltiden” där eleverna får hjälp att lägga upp rätt mängd mat och en variation av mat. Lunchen ska också vara en integrerande och social upplevelse, så att bra matvanor ger positiva känslor, god hälsa och bättre förmåga till inlärning.

Alla skolor i Sverige kan använda sig av verktyget, ”Skolmat Sverige” för att utvärdera och utveckla måltidens kvalitet. Här hittar man bland annat färdiga näringsberäknade recept och har möjlighet att följa sin egen skolas kvalitet. Bakom verktyget står bland andra Livsmedelsverket, Jordbruksverket, SKL och Lantmännen.

Eldqvarn Kök, som är en del av Utvecklingspedagogik, lagar maten till Häggviks Gymnasium och flera av våra verksamheter.

Häggviks gymnasium tar emot skolmjölkstöd.

Publicerad: 2021-10-15

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close