Hoppa till innehållet

Fritidshemmet

Elever på fritidshemmet

Fritidshemmet är en naturlig förlängning av elevens skoldag, i skolans lokaler och med samma personal som arbetar i skolan.

Fritidshemmet och skolan arbetar övergripande, med flexibla lokaler och ett gemensamt förhållningssätt. På fritids kan barnen få möjlighet att till exempel träna social utveckling under andra former än i skolan, om barn och föräldrar vill. På så sätt kan fritids stärka skolan, och omvänt kan skolans struktur och pedagogik stärka fritids.

Fritidsperspektivet finns med när eleven har utvecklingssamtal. Fritids ska förstås erbjuda både avkoppling från skolan och en meningsfull fritid. Men det kan också ge eleven det bästa av en sammanhållen skoldag, med möjlighet att välja och få stöd i det sociala samspelet. Alltid med trygg personal och miljö,

Skolans lokaler med ämnessalar för exempelvis  idrott, bild och musik, erbjuder möjligheter för fritidshemmets aktiviteter. Svedenbadet ligger alldeles intill skolan, och erbjuder bad och vattenlek under sommartid. En underbar natur tar vid invid husknuten där Ulriksdals slottspark och omgivande natur erbjuder promenader och lek året om i en fantastiskt fin miljö.

Publicerad: 2018-10-31

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close