Hoppa till innehållet

Politikerbesök på Lunaskolan Södra

på bild politiker och elever och rektor

Hur ser elevers möjlighet till resursskola ut framöver? Politikerbesök – först ut: Kristina Axén Olin!

Politikerna i Stockholms stad har utlovat en räddning för elevers möjlighet till resursskola. Innan årsskiftet vet vi om det löftet infrias så att nuvarande underfinansiering försvinner.   

Ett infriat löfte betyder att vi kan häva vårt intagningsstopp. Behovet är stort.  

Äntligen har vi möjlighet att visa upp våra fina verksamheter igen. Måndagen den 18 oktober hade vi nöjet att få ta emot besök av Kristina Axén Olin, utbildningspolitisk talesperson för Moderaterna samt andre vice ordförande i utbildningsutskottet som kom till oss tillsammans med Kristina Hulting, politisk sakkunnig samt Cassandra Lundgren, politisk sekreterare. 

Kristina är en av de politiker i riksdagens utbildningsutskott som särskilt engagerat sig för elevgruppen och inte minst för att driva på förslag för att tydliggöra resursskolans uppdrag och förutsättningar, kommunala som fristående.  

Efter rundvandring och klassrumsbesök, fördjupade vi samtalet om elevgruppen. Vi pratade om vikten av tidiga stödinsatser, om elevernas omfattande stödbehov och om resursskolans funktion och arbetssätt för att möjliggöra både en social och kunskapsmässig utvecklingsresa. Vi pratade om hotet mot resursskolan och vikten av nödvändiga förutsättningar för såväl fristående som kommunala resurstäta verksamheter.   

Politiska initiativ och handlingskraft på riksplanet är mycket viktiga för att säkra elevernas möjlighet till rätt stöd, i rätt tid, utifrån lagstiftningen. Just nu är det dock centralt att politiken på kommunal nivå säkerställer nödvändig finansiering för resursskolan.   

Vi välkomnar fler politikerbesök i närtid!   

Publicerad: 2021-10-20

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close