Hoppa till innehållet

Nytt verksamhetsår, välkomna!

två animerade gubbar, där en öppnar dörren till den andra. Text på bild där det står Nytt verksamhetsår, välkomna!

Nu är vi i full gång med ett nytt verksamhetsår! Vi vill passa på att även här välkomna alla våra elever och brukare till våra verksamheter. En del har kommit till oss för första gången, andra har haft sommarlov, semester eller kanske bara tagit en kort paus i sin verksamhet.

Uppstarten och skolstarten är alltid lika rolig samtidigt som det är otroligt viktigt att alla elever och brukare känner sig trygga och välkomna till, eller tillbaka, till sin verksamhet eller skola. Våra medarbetare gör ett mycket viktigt arbete med att förbereda uppstarten, eller återkomsten, så bra som möjligt.  

Denna höst terminsstart är extra viktig och rolig, särskilt då vi kunnat häva vårt intagningsstopp och kan återigen välkomna nya elever till våra resursskolor. Efter en längre tid av djup oro för möjligheten att kunna driva den anpassade skolverksamheten som resursskolan innebär, kan vi nu starta ett nytt läsår med större tillförsikt och tilltro till att elevgruppens rätt till resurstät skolverksamhet kommer att få de förutsättningar som krävs.  

Nu hoppas vi att alla politiker kommer verka för att säkerställa de nödvändiga förutsättningar som krävs för möjliggörandet av anpassade skolverksamheter och LSS-verksamheter. Att insikten om det individuella stöd och insatser som varje individ ska ha rätt till även kommer att återspeglas i beslut på såväl nationell som kommunal nivå.  

Publicerad: 2022-09-02

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close