Hoppa till innehållet

Att bo på Luna Ungdomsboende

På Luna Ungdomsboende erbjuder vi ungdomarna en meningsfull vardag med anpassat stöd och olika aktiviteter.

Med engagemang och hjärta hjälper vi ungdomarna att forma sin vardag till en helhet, med ungdomens intressen och behov i fokus. Samverkan med gymnasiet gör att vi kan skapa helhetslösningar som bidrar till såväl ett ökat välbefinnande på boendet såväl som en större möjlighet att nå målen i skolan.

Att som ungdom bli sedd och bekräftad varje dag är en självklarhet för oss. Vi månar om en tydlig struktur med genomtänkta rutiner för att ungdomen ska uppleva att hens tillvaro blir så lätthanterlig som möjligt. Alla insatser är individuellt utformade efter ungdomens intressen och behov.

Vi är lyhörda för önskemål och måna om att alla ska få utrymme, kunna delta och komma till tals utifrån individuella förutsättningar.

För oss är det en självklarhet att ungdomarna är delaktiga i sin vardag för att trivas och utvecklas. Alla hjälps åt och tillsammans utför vi sysslor som att laga mat, diska, tvätta och städa. Middagar lagar och äter vi tillsammans på boendet.

Det är också viktigt att ha roligt. Tillsammans hittar vi på olika saker, som att gå på bio, spela bowling eller andra aktivitet som ungdomarna önskar. Vi tar hänsyn till att ungdomar kan trivas såväl i större som i små grupper. Givetvis har ungdomarna också möjlighet att umgås med sina kompisar.

Publicerad: 2021-07-07

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close