Hoppa till innehållet

Mer om oss

Skön uteplats sedd uppifrån

Kombination av boende och gymnasieskola i nära samarbete är unikt i landet.

Luna Ungdomsboende är ett ungdomsboende på Lidingö som har ett nära samarbete med Lunagymnasiet. På Luna Ungdomsboende finns personal tillgänglig dygnet runt årets alla dagar. Vi arbetar med individuella anpassningar, där ungdomarna får möjlighet till självständighetsträning. Tillsammans med personal får varje ungdom möjlighet att hitta sina egna sätt att skapa en meningsfull vardag.

Boendet anordnar olika aktiviteter utifrån ungdomarnas önskemål. Aktiviteterna sker både individuellt och i grupp.

Varje vecka är det möte med personal och ungdomar. Där finns möjlighet att komma med förslag på måltider och aktiviteter samt få svar på eventuella frågor. Detta är också ett forum där man pratar om kommande skolvecka och övergripande frågor som gäller boendet. Här diskuteras både det som varit bra och det som kan utvecklas.

Kombinationen av boende och gymnasieskola i nära samarbete som finns här på Luna ungdomsboende i Lidingö är unik i landet.

Boendet har elva platser som ungdomen eller hens vårdnadshavare/företrädare kan ansöka till via LSS i hemkommunen. Luna ungdomsboende har riksintag och ungdomar från hela Sverige är välkomna att söka plats hos oss.

Här kan du ladda ner en pdf-fil om Luna Ungdomsboende.

Publicerad: 2024-04-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close