Hoppa till innehållet

Traditioner

Traditioner är en viktig del av vårt skolår på Lunaskolan Södra, både våra egna och de vi uppmärksammar i almanackan.

Struktur och förutsägbarhet är A och O på Lunaskolan Södra, allt för att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att lära. Samtidigt ger våra traditioner en länk till en verklighetsbaserad pedagogik och alla deltar utifrån sin förmåga.

Bland våra egna traditioner finns bland annat Lunaloppet. Eleverna tränar först under idrotten, för att som mål kunna ta sig runt en ca 2,5 km lång slinga. De kan välja mellan att springa, jogga, gå eller strosa. Både personal och elever deltar i loppet och eftermiddagen är alltid en succé! Att få en chans att lyckas utifrån sina förutsättningar ger ofta eleverna en boost och alla hjälper till att heja fram varandra i mål.

Under året går även den årliga Nobelmiddagen av stapeln. Vi dukar fint med god mat och uppmärksammar de som under åren vunnit nobelpris.

Mot slutet av vintern hålls en vinterfriluftsdag. Eleverna kan välja mellan slalom, skridskor eller vinterpromenad. Även här ser vi hur eleverna, med stöd av vår duktiga personal, vågar uppmana sig själva i att testa något nytt.

Förutom dessa traditioner firar vi förstås Lucia med luciatåg, på fritids och på KTT pysslas det för fullt inför högtider som halloween, jul och påsk.  Självklart firar vi också alltid av våra avgångselever från årskurs 9 och blivande gymnasielever med en middag i slutet av vårterminen.

Publicerad: 2018-09-13

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close