Hoppa till innehållet

Måltider

Maten är näringsriktig och lagas av färska råvaror. Varje dag startar med en ordentlig frukost. Vissa dagar bakar vi vårt eget bröd. Vi månar om ungdomarnas hälsa.

Måltiderna tillagas tillsammans eller enskilt utifrån ungdomarnas önskemål och målsättning. Ungdomen väljer om hen vill äta i det gemensamma utrymmet eller själv. Utifrån målsättningen "att själv kunna laga mat", som varje ungdom har erbjudits, avsätter personal tid tillsammans med ungdomen för att förbereda, tillaga och avsluta måltiden. Syftet med detta är att ungdomen så småningom ska bli alltmer självständig och utveckla sina färdigheter kring matlagning och måltider.

På helger, lov och/eller lovdagar finns möjligheten att äta sen lunch eller så kallad ”brunch” på ungdomsboendet, oftast gör ungdomarna upp det tillsammans med personalen. Syftet med detta är både att ta vara på ungdomarnas önskemål samt social träning.

Om ungdomen är sjuk serveras frukost, lunch, mellanmål och middag av personalen, av omtanke, men givetvis också med hänsyn till andra som bor i huset.

Publicerad: 2023-10-18

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close