Hoppa till innehållet

Får så mycket tillbaka

Marie på Häggviks gymnasium

Om du har förmågan att beröra och engagera dina elever, då kan du också se dem utvecklas i din undervisning. Får du inte tillgång till deras hjärta, når du inte heller fram till hjärnan, konstaterar Marie.

Marie Nilsson är förstelärare, specialpedagog och mentor för en klass på sex elever vid Häggviks Gymnasium, individuella programmet vid anpassade gymnasieskolan, och har arbetat här sedan 2012. Att vara med och påverka och utveckla verksamheten är viktigt för Marie. Men minst lika viktigt är att få utlopp för sin kreativitet, att söka och skapa rätta lösningar när det gäller arbetssätt, material med mera, både för individen och för gruppen. Alla har något att berätta och om man inte har möjlighet att uttrycka sig genom talet, så måste man hitta andra vägar för eleven att kommunicera.

– Den lilla gruppen, som är din elevgrupp, blir också som din familj, säger Marie. När du når fram och möter eleven, då känner jag ett engagemang och en delaktighet, då är det som roligast. Eleverna i gruppen är mycket raka i sin kommunikation, det är ingen som förställer sig, så det blir väldigt äkta. Det är utmanande, man ger mycket men får också väldigt mycket tillbaka.

Det svåraste tycker hon är att få tiden att räcka till. 
Men man lär sig med åren hur man ska göra, avslutar hon.

 

Publicerad: 2023-06-30

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close