Hoppa till innehållet

Nationella program

Häggviks Gymnasium erbjuder tre nationella program. De ska förbereda eleverna för ett yrkesliv. Programmet för estetiska verksamheter är också en förberedelse för fortsatta studier, till exempel på folkhögskola.

Programmet för administration, handel och varuhantering
Vi erbjuder det nationella programmet för administration, handel och varuhantering. Utbildningen är ett yrkesinriktat program som passar den som tycker om att jobba med olika praktiska saker som till exempel postsortering, arbeta i en butik med försäljning och uppackning av varor eller lagerarbete. Svenska, matematik, engelska och samhällskunskap ingår också i utbildningen liksom minst 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande.

Programmet för estetiska verksamheter
Programmet ger eleverna kunskaper inom olika estetiska uttrycksformer. Efter avslutat program ska eleven ha kunskaper för arbete där estetisk förmåga tas till vara. Det ska också kunna leda till fortsatta studier på till exempel folkhögskola. Hos oss är estetiska programmet inriktat på media. Vi vänder oss till elever med intresse för och nyfikenhet på digitala medier. I programmet ingår

  • arbete vid dator och med program för att skapa medieproduktioner
  • kunskaper inom olika estetiska uttrycksformer
  • möjlighet att skapa, uppleva och tolka konst och kultur
  • arbete i projekt med samverkan mellan olika estetiska uttrycksformer
  • att vara med och starta ett UF-företag (Unga Företagare)

Gemensamma projekt bidrar till samverkan mellan olika estetiska uttrycksformer. Minst 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande ingår i utbildningen.

Programmet för hotell, restaurang och bageri

Programmet är ett yrkesinriktat program och ska ge eleverna kunskaper för arbete med t.ex. service, matlagning och bakning samt för hantering av färskvaror och livsmedel. Utbildningen ska utveckla elevernas färdigheter i att utföra arbetsuppgifter inom hotell, restaurang och bageri. Utbildningen ska även utveckla elevernas kunskaper om service och bemötande inom besöksnäringarna samt färdigheter i matlagning. Minst 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande ingår i utbildningen.

Möt Ivar som går ett av de nationella programmen.
Ladda ner pdf-filer om programmen nedan

Publicerad: 2019-12-03

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close