Hoppa till innehållet

Frågor & svar

Här finns vanliga frågor om Häggviks Gymnasium och svar på dem.

Varför väljer föräldrar och elever Häggviks Gymnasium?
Generellt sett väljer man en skola inom Utvecklingspedagogik för att de håller hög kvalitet och insatserna utformas efter varje elevs behov och förutsättningar. Ofta har man också hört andra föräldrar och elever prata gott om verksamheten.

Får vem som helst gå på Häggviks Gymnasium?
Nej, anpassade gymnasieskolan vänder sig till ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Resursgymnasiet har ett begränsat mottagande och vänder sig endast till elever med diagnos inom autismspektrum.

Vilka är fördelarna med att gå på Häggviks Gymnasium?
Vi erbjuder en skola med medarbetare som har mycket stort engagemang och kunskaper om elevernas svårigheter. Vi har också små undervisningsgrupper och hög vuxentäthet.

Hur söker man till Häggviks Gymnasium?
Man söker till oss via Gymnasieantagningen. Information om hur man söker finns på gymnasieantagningen.storsthlm.se. Klicka här för att komma till Gymnasieantagningen.

Kan man komma på besök till skolan om man är intresserad?
Ja, men ring till rektor eller biträdande rektor för att boka in en tid. Vi har också öppet hus i januari för föräldrar och elever som är intresserade av Häggviks Gymnasium.

Får jag fotografera på mitt besök?
Nej, det är inte tillåtet.

Har ni fritidsverksamhet?
I samma lokaler till Häggviks Gymnasium finns Häggvik Fritid, som är en korttidstillsyn. Häggvik Fritid är en insats enligt LSS.

Arbetar samma medarbetare både på Häggviks Gymnasium och Häggvik Fritid?
Många medarbetare arbetar både i skolan och på fritidsverksamheten. Klasserna är genomtänkta både vad gäller ungdomar och medarbetare. Våra medarbetare följer med ungdomarna såväl i skolan som i fritidsverksamheten för att skapa kontinuitet och trygghet.

Kan eleverna bo på skolan?
Nej, men i anslutning till Häggviks Gymnasium finns Häggviks Ungdomsboende som också drivs av Utvecklingspedagogik. Häggviks Ungdomsboende är en insats inom LSS.

Publicerad: 2023-06-30

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close