Hoppa till innehållet

Frågor & svar

Här finns vanliga frågor om Cameleonten Daglig Verksamhet och svar på dem.

Hur söker man till Cameleontens dagliga verksamhet?
Den som vill börja på Cameleonten ska vända sig till sin LSS-handläggare eller biståndsbedömare i sin hemkommun.

Vad händer när jag börjat på Cameleonten?
När man börjar på Cameleonten får man en stödperson som kommer att följa och stötta brukaren under sin tid hos oss. Tillsammans gör vi en kartläggning för att få reda på brukaren intressen, vad hen är bra på och vad hen kan behöva stöd med. Utifrån kartläggningen skapar vi arbetsuppgifter som passar brukaren och gör ett förslag på grundschema.

När man har arbetat en tid så utvärderar man arbetsuppgifter tillsammans med sin stödperson. Efter det får man ett schema med det man ska arbeta med.

Vad händer om man inte längre gillar sina arbetsuppgifter?
Man utvärderar med jämna mellanrum sina arbetsuppgifter med sin arbetshandledare. Då pratar man också om hur man trivs på Cameleonten. Efter ett sådant samtal anpassar vi arbetet så att det passar brukaren så bra som möjligt.

Vad händer om man inte längre trivs med sin stödperson?
Trivs man inte med sin stödperson har man rätt att byta. Det är viktigt att man fungerar bra ihop!

Mitt barn har nästan inget talat språk, kan hen vara hos er då?
Hos oss arbetar vi med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK), för de som behöver. Det kan handla om tecken (TAKK) eller grafiskt stöd (GAKK) som olika slags bilder, föremål eller symboler som används i kommunikationen med våra arbetstagare. Vi bemöter var och en utifrån dess egna sätt att kommunicera.

Jag har en anhörig som har fått beviljat daglig verksamhet, men hen är både ganska högfungerande och dessutom särbegåvad. Kan hen vara hos er?
Ja, det går bra. Vi anpassar helt arbetsuppgifter efter både intressen och funktionsnivå och strävar efter att alla ska utvecklas där de är.

Publicerad: 2019-10-30

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close