Hoppa till innehållet

Roger har fått arbetspraktik med det han gillar bäst

Roger jobbar  i skolkök

Sedan några månader är Roger på plats i köket hos kökschef Patrik på Skälbyskolan. Roger har med hjälp av sin arbetshandledare på Cameleonten Daglig Verksamhet fått praktikplats som köksbiträde och tycker livet är stenkul.

Skolköket är helt nyrenoverat och grundligt planerat av kökschefen, så att allt ska flyta smidigt och smart. Tre hela dagar i veckan är Roger med och ser till att skolans 350 elever får lunch. Här lagas all mat från grunden, inga halvfabrikat utan riktiga matvaror. Roger är med och fixar det mesta från att skala, skära och hacka grönsaker, till att steka och blecka. Blecka, det gör man när man lägger upp på serveringsfat får vi lära oss. Lite tid i disken blir det ibland också, liksom att man måste torka och städa liksom alla andra som jobbar i ett kök.

– Att steka är det roligaste, säger Roger som själv helst inte äter så mycket grönsaker. Nu när jag gör det jag tycker är kul, då blir man inte trött när man kommer hem, konstaterar Roger. Inte ens efter en hel arbetsdag.

 

Publicerad: 2019-06-12

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close