Hoppa till innehållet

Traditioner

Traditioner är viktiga, samtidigt som det på en skola som vår är fokus på att arbeta förutsägbart och igenkännbart och alltid efter elevernas förutsättningar att delta.

I samarbete med Medborgarskolan har vi under många år haft möjligheten att erbjuda våra elever en seglats med tillgänglighetsanpassad katamaran. Det här är en riktigt uppskattad dag som ligger i slutet av vårterminen. Kaptenen kastar loss från kajen i Socitetsparken, Norrtälje. Hur långt vi hinner segla är helt beroende på väderförhållanden – är vinden stark når vi ända ut till Lidöfjärden och Gräddö innan det är dags att vända tillbaka. Lunch intas på passande ställe under dagen.

IP-spelen är en återkommande fartfylld dag i maj med möjlighet att delta i tre olika friidrottsgrenar, löpning, kula och längd , samtliga anpassade efter varje enskild deltagares förutsättningar. Andra särskolor i kommunen och inom Utvecklingspedagogik bjuds in att delta. Dagen avslutas med prisutdelning. IP-spelen 2019

Vi har en tradition av Öppen scen där elever med hjälp av musikpedagog och skolpersonal får chansen att utmana sig själva på scen med sång, dans eller annat, valfritt uppträdande. Den här aktiviteten genomförs en gång i månaden och alla skolans elever och personal bjuds in till evenemanget. Planering av scenkläder och val av uppträdande är en alltid lika spännande process som skapar stora möjligheter för det individuella tänkandet och skapandet.

Kompisvecka handlar om hur man är en bra vän. Man arbetar med komplimanger och hur det känns i kroppen när en annan person säger något snällt. Denna vecka startar med "Alla hjärtans dag den 14 februari", då har klasserna förberett fin dukning till varandra och pyntat i matsalen. Veckan fortsätter med extra fokus på dessa frågor och alla ger det där” lilla extra”.

Publicerad: 2019-06-13

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close