Hoppa till innehållet

Lokaler och omgivningar

Naturen runt Balderskolan är vacker
Den vackra naturen som ligger alldeles runt husknuten.

Vacker natur finns runt husknuten och vi vistas i den så ofta vi kan.

Vår skola ligger naturskönt nära Lommarsjön. Vi har tillgång till härliga grönområden för lek och buss och det finns fina promenadstigar i direkt anslutning till skolan. På fem minuters gångavstånd finns också ett stall som vi besöker ibland.

Buss går från Norrtälje busstation till hållplats Lommarskolan, som ligger helt nära.

Våra sinnesrum

LUFT - Vita rummet är ett avslappningsrum med vackra intryck för alla sinnen. Här går man ner i varv, låter intrycken skölja över sig med vattnets porlande i bubbelrör, bildspel på väggen och den lugna musiken. Rummet är en enda stor bädd där valet finns att få ligga i en vattensäng eller vanlig bädd. Man väljer själv precis hur mycket intryck man vill ha och klara av.

VATTEN - Bollrummet har glada och varma färger, besökare kan träna avslappning eller aktivitet, i bollhavet kan man på olika sätt uppleva rörelse även om man har stora fysiska funktionsnedsättningar. Det är framförallt känsel, leder och muskler som stimuleras i bollhavet men även kroppsuppfattningen i stort.

JORD - Djungelrummet I detta rum finns material, djur, färger och former med ett naturtema. Rummet uppmuntrar till avslappning och kan stimulera till kommunikation och ge en upplevelse av närhet och trygghet. Sätt dig i vår gunga och njut av en bok, sätt, eller lägg dig i vår bädd eller slappna av en stund på någon av våra madrasser.

 

Publicerad: 2023-09-18

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close