Hoppa till innehållet

Det roliga är att se elevens utveckling

Maria är lärare på Balderskolan

Maria har jobbat som lärare i sex år på Balderskolan, men ända sedan 1999 inom andra särskolor i Norrtälje.

– Jag trivs mycket bra på Balderskolan, säger Maria, både med kollegor och arbetsuppgifter. Barn med särskilda behov har alltid väckt mitt intresse, särskilt de som behöver extra vägledning. Man vet aldrig vad som kommer att hända, det är väldigt varierande.

Personalen är ett väl sammansvetsat gäng som arbetar tätt ihop och mot samma mål, det är ett måste, berättar Maria och det är viktigt att nya medarbetare snabbt fångas upp i gemenskapen. Ofta behövs inte mer än ett ögonkast så förstår man vad den andra vill säga. Det underlättar, inte minst med tanke på att man hela tiden behöver ta hänsyn till elevens dagsform och tidigare planer därför kan ändras snabbt. 

 Det roliga är att se elevens utveckling. Det kan ta lång tid, ibland flera år, men det är ändå just det som gör att jag trivs med arbetet. När jag lyckas se de små möjligheterna och att utvecklingen framskrider. Utmaningen handlar ofta om kommunikation, att hela tiden förstå vad eleverna menar och vill säga. Därför använder vi olika sätt att kommunicera, som tal, teckenstöd, bildkommunikation och kroppsspråk. 

Vad innebär värdeordet "Tillsammans" för dig?
Att vi utvecklas tillsammans mot ett gemensamt mål och för att skapa det bästa möjliga för eleverna. Vi har ett gemensamt ansvar för att eleverna utvecklas optimalt. Vi måste lita på varandra, känna tillit.

Läs också om Mia som är skoladministratör>

Publicerad: 2019-06-13

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close