Hoppa till innehållet

Egenproducerad musik

Musik kan skapas av alla – oavsett funktionsnivå – och stimulerar lyssnande, kreativitet och skaparglädje. I skapandet utvecklas brukare och medarbetare tillsammans!

Som en del av vårt arbete med sinnesstimulans har vi en liten musikverksamhet. Vi har en liten studio som vi hoppas kunna bygga vidare på och göra tillgänglig för fler personer med olika förutsättningar. Vi vill öppna ännu fler vägar till ljudexperiment och härliga stunder med discoparty.

Vi jobbar mycket med olika experiment och med att bryta ner musik i sina beståndsdelar, som att till exempel omvandla frekvenser till visuella, fysiska och taktila element. Ett exempel är vår modifikation av ett bollhav till ett så kallat bashav.

Vi jobbar mycket med improvisation, minimalistiska låtstrukturer och lyckliga tillfälligheter i grupp, men även individanpassat med strikt struktur.

Vi har som mål att utveckla vår musikverksamhet tekniskt för att öka tillgängligheten. Vi bygger nya instrument och utformar individuella sätt att skapa ljud på. Vi jobbar även teoretiskt på olika sätt för att brukare och medarbetare ska kunna växa och lära sig tillsammans.

Publicerad: 2022-03-21

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close