Hoppa till innehållet

Mer om oss

Färger, former och struktur
Färger, former och struktur

Balder Daglig Verksamhet ska ge varje brukare stimulans och sysselsättning utifrån varje individs nivå och möjligheter. Vi strävar efter att ge arbetsdeltagaren en meningsfull och innehållsrik daglig sysselsättning, vilket hen har rätt till.

Hos oss finns två avdelningar, Vigelsjö och Bakfickan, båda i Norrtälje. Vi har plats för tolv brukare, med sex personer i varje avdelning.

Att gå på Balder Daglig Verksamhet
Hos oss får brukarna stöd och hjälp efter sina önskemål och behov.

På avdelningen Vigelsjö erbjuder vi flera sysslor/arbetsuppgifter

  • Trädgård: Vi arbetar med en sinnesträdgård som hör till huset, så att brukarna får möjlighet att njuta med alla sinnen – se, dofta och känna – blommor och blad. Brukarna får möjlighet att gräva, plantera, rensa ogräs och i övrigt ta hand om trädgården.
  • Dator och kamera: Vi gör schemabilder för teckenkommunikation till vår egen verksamhet.
  • Baka/bakning: Vi bakar till brukarna på Balder Fritid.


På avdelningen Bakfickan erbjuder vi flera sysslor/arbetsuppgifter

  • Kök: Laga mat, servera mat, plocka undan och diska.
  • Städning: Plocka undan, dammsuga, våttorka och skaka mattor med mera på Balder Förskola, Balder Fritid och Balderskolan.
  • Återvinning och fastighetsskötsel: Ta hand om glas, metall, papper, plast med mera från vår matlagning och bakning. Varje vecka åker vi med avfallet till Görla tervinningscentral i Norrtälje. 
  • Stall: Vi tar hand om ett stall, där vi ryktar djuren, mockar, lastar och kör hö och tar hand om gödsel/kompost. Stallet ligger vid Vigelsjö Gård, som ligger två kilometer från Bakfickan.

 Publicerat: 2018-11-12

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close