Hoppa till innehållet

Träslöjd och idrott är favoriter

Eleven Tiger i sitt klassrum på sin skola

Tiger ritade en egen hinderbana som man byggde och använde på idrottslektionen. Det var kul, men roligast är ändå promenaderna som klassen ofta gör efter lunch.

Tiger  går på Svedenskolan Bergshamra. De är sju elever i hans klass och han trivs bra med sina klasskompisar.

– Vi tycker om samma saker, säger han och det är bra när man gör saker tillsammans. Lärarna och fritids är också bra och roligt, ibland så roligt att jag inte vill gå hem.

Tigers absolut största intresse just nu är Pokemonfigurer. Med små plastbitar från PlusPlus bygger han den ena figuren efter den andra. Pikachu, Gengar, Ekans, Arbok och Hitmonlee finns bland många andra Pokemon på Tigers bord. 

På frågan om vilka skolämnen som Tiger tycker bäst om svarar han att träslöjd och hemkunskap är favoriter. I de ämnena är han också väldigt duktig, berättar hans lärare. I träslöjden har man haft som projekt att skapa egna trafikskyltar. Eleverna får lära sig att såga och slipa för att göra ett utvalt vägmärke.

Men även idrott är kul. Tiger ritade en egen hinderbana som man byggde och använde på idrottslektionen. Men roligast är ändå promenaderna som klassen ofta gör efter lunch. Varför? Jo, Tiger springer före gruppen, gömmer sig bakom något och hoppar fram när de andra närmar sig. Det är väldigt roligt!

Vad tror Tiger att han vill arbeta med när han blir stor?
Jag vill inte bli stor, svarar Tiger med bestämd röst. Jag vill vara som jag är nu!

Publicerad: 2019-11-26

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close