Hoppa till innehållet

Jonathan förbereder sig på att bli vuxen

Misha och Peter Hägglund på Häggviks Ungdomsboende

Jonathan har bott på Häggviks Ungdomsboende sedan sommaren 2019. Han känner sig fri och att han klara sig själ. Här är det ingen som tjatar och det är skönt, säger han.

Hur var det var i början när du om hit?
– Jag tycker att personalen var intresserade av vem jag var och att de var hjälpsamma.  Jag hade hälsat på hos boendet innan jag flyttade in. Då hade jag massor med frågor. Bland annat om man får egna nycklar till sitt rum och hur det går till om jag vill ha hjälp på natten. Jag provsov också en natt innan jag flyttade in. Det var bra att testa hur det är innan jag skulle  bestämma mig. När jag provsov undrade jag ”hur ska jag passa in på boendet” för jag tyckte alla andra gjorde det. Efter ett litet tag kände jag att jag verkligen passar in här!

Vad tycker du om ditt rum?
– Det som var bra var att jag fick möblera rummet själv så som jag ville ha det. Jag fick med mina grejer hemifrån det gör att jag känner mig som hemma.

En av Utvecklingspedagogiks värderingar är "Hjärta”- känner du att personalen jobbar med hjärtat
– Ja, det är svårt att beskriva hur, men en sak är att  personal kommer när man vill ha hjälp med något. Personalen säger alltid till när de ska komma in till en och de kommer alltid i tid. De verkar heller aldrig vara  stressade, utan har stort tålamod.

Vad får dig att vilja bo kvar på Häggviks Ungdomsboende?
– Friheten. Att jag får prova på att bli vuxen och göra saker självständigt. Det är viktigt för framtiden.

 

 

 

Publicerad: 2023-09-24

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close