Hoppa till innehållet

Resursskola

Resursskola är ett begrepp som kommunerna använder för de skolor som tar emot barn som av olika anledningar inte klarar att studera i den vanliga grundskolan. Resursskolan följer samma läroplan som grundskolan, men tar större hänsyn till att barn lär sig på olika sätt i olika takt.

Det som skiljer våra resursskolor från ordinarie skolor är vi endast tar emot elever med diagnos inom autismspektrum, utom Lunagymnasiet där eleven kan han en annan neuropsykiatrisk diagnos.

I våra resursskolor är insatserna är anpassade efter varje elevs förmåga och behov, det finns många vuxna kring eleverna. klasserna är små, pedagogiken är tydligare och lokalerna är anpassade utifrån elevernas behov.

Våra medarbetare har också kunskap om och erfarenhet av funktionsnedsättningar som eleverna har. Vid våra resursskolor finns också ett omfattande elevhälsoarbete.

I resursskolan läser eleverna efter grundskolans läroplan, till skillnad från  grundsärskolan eller specialskolan att göra, som har sina egna läroplaner. 

Här finns våra resursskolor

Svedenskolan Bergshamra (grund- och grundsärskola)
Lunaskolan Bromma (grund- och grundsärskola)
Lunaskolan Södra (grundskola)
Häggviks Gymnasium (gymnasium och gymnasiesärskola)
Lunagymnasiet (gymnasium)

 

Publicerat: 2019-03-11

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close