Hoppa till innehållet

Viktor har fått jobb på Korpen!

Viktor på sin arbetsplats Korpen

Ibland är Viktor så otålig att börja arbeta, att han kastar sig över bokningarna innan han ens hunnit få av ytterkläderna.

Viktors berättelse börjar för drygt två år sedan då han startade sin praktik på Korpen i Vallentuna, en plats som var välkänd för honom eftersom han tränat på gymmet där en tid. Genom Cameleonten Daglig Verksamhet fick Viktor möjlighet till praktik och stöttning av Cameleontens jobbcoach.

–  Jag ville satsa på ett jobb i denna bransch, så då var det extra roligt att jag lyckades få en praktikplats här, säger Viktor. Nu när jag har fått en anställning är det ännu roligare, hela min familj blev väldigt glada när jag berättade att jag fått jobb här.

Ulrika Skarin är verksamhetschef på Korpen i Vallentuna och Viktors handledare. Hon tycker det är skönt att ha kunnat anställa Viktor som gör ett utmärkt jobb och är ett stort stöd.

–  Jag håller koll på passen, håller ordning och svara på frågor. Huvudansvaret är dock att se till att det är städat och snyggt. Det enda klagomål jag fått är att det ibland är lite blött på golvet, skrattar Viktor.
Viktor har också en gyminstruktörsutbildning bakom sig och kan om det skulle behövas hålla i ett styrkepass eller cirkelpass. På frågan om vad som är roligast med jobbet svarar Viktor att det var väldigt trevligt att få följa med på konferens. Hela gruppen i Vallentuna åkte tillsammans med styrelsen till Lillsved på kick-off med teambuilding och träning samt en så kallad ”Skön & grön”-utbildning.

Det är inte första gången som Viktor låter talas om sig. För snart ett år sedan var han i Tanzania med organisationen ”Come together” som jobbar för att alla ska ha lika rätt till skola och arbete. Idag är Korpen Vallentuna det första företaget som blivit certifierade (av Kung Saga förening) för att anställa någon med funktionsnedsättning. Så nu ser både Viktor och Ulrika fram emot att få utvecklas tillsammans med ”Come together” och eventuellt skapa utbildningar för att underlätta för företagen att anställa dem med funktionsnedsättning.

Publicerat: 2018-11-15

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close