Hoppa till innehållet

Vi har fått en skolgård och kan vara ute!

Elev i ny stor lokal
Tim trivs också i ny fin miljö på Balderskolan

I den nyrenoverade skolbyggnaden vid Lommarsjön har Balderskolan äntligen fått stora, fina och välplanerade ytor som ligger samlat på ett våningsplan.

Balderskolan har tillsammans med Balder Fritid och Balder Förskola helt nyligen flyttat till lokaler som från början byggdes för just skolverksamhet. Här har man kunnat inreda och skapa efter sina egna speciella behov. 

Carina Köhl, som är rektor och verksamhetschef, visar stolt upp de nya ritningarna och visar hur både grundsärskolan och gymnasiesärskolan fått ändamålsenliga utrymmen. Man har egna klassrum med anslutande grupprum och dessutom är en del av lokalen avskärmad med enskilda utrymmen för de elever som behöver sitta avskilt.

– Det är så mycket vi är supernöjda med är, säger Carina. Tänk bara att Balder Fritid har en egen entré med sitt egna mysrum, vi har fått ett separat rullstolsrum och förskolan har en egen lokal. Nu har vi också tillgång till både idrottshall och hemkunskapslokal rakt över gården, vilken lyx! Men det bästa av allt är att vi enkelt kan vara utomhus, bara att öppna dörren och gå ut på gården.

Carina säger att det är så mycket som är fantastiskt här att det inte är lätt att få med allt. Det som inte är riktigt klart än är sinnesrummen. I mitten av skolan har man nämligen skurit av en bit av aulan, som var onödigt stor, och skapat en inhägnad oas med fyra sinnesrum. Här ska eleverna i lugn och ro kunna njuta av eld, luft, jord och vatten i form av specialinredda rum. Dessa utvecklar och förstärker alla sinnen, i den takt man orkar och är mottaglig. Detta är inte riktigt klart än, men snart berättar vi mer om hur bra det blir.

– Det här är verkligen en nystart för Balderskolans alla enheter, säger Carina, vi är så nöjda och våra elever och brukare har fått det så mycket bättre. Tänk att vi dessutom har både en badplats och ridhästar inom gångavstånd, helt underbart! 

Publicerat: 2019-02-21

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close