Hoppa till innehållet

Välbesökt julmarknad vid Häggviks Gymnasium

Elev som säjer godis under julmarknaden vid Häggviks Gymnasium

Eleverna har tillverkat, odlat och bakat det mesta som är till salu.

Idrottssalen vid Häggviks Gymnasium har denna dag förvandlats till en julmarknad. Här slåss blommor, julpynt, godsaker och bakverk om utrymmet på borden. Från högtalarna hörs musiken och de elever som vill får sjunga i den framställda mikrofonen är välkomna att göra det.

I vimlet hittar vi Joakim, en av eleverna som går på programmet Administration, Handel och Varuhantering.
Han säger sig trivas alldeles utmärkt i skolan.

– Lärarna kan vara stränga, men det är bra, säger han.

Inför julmarknaden har han och hans klasskamrater förberett pepparkaksbordet. Här dignar det av vackra och mumsiga godsaker, pepparkakor, mjuka kakor, småkakor och lussebullar.

Ibland tycker Joakim att det kan vara lite stressigt på julmarknaden när det kommer många besökare samtidigt. Men allra mest tycker han det är roligt att sälja allt det som klassen har tillverkat.

Förutom skolans klasser finns också en utställare från föreningen Gatubarn i Nepal. På deras bord ligger vackra armband och informationsbroschyrer. Tarja Löf och Moni Primus är två medarbetare på skolan som har engagerat sig i föreningen. De berättar att man i undervisningen pratar om olika länder och förutsättningar för att leva i dem.

– Det ingår i gymnasiesärskolans läroplan förklarar Moni Primus.

– Flera av våra elever har praktiserat hos second hand-butiken Skopan som arbetar för gatubarnen, och det var så allt började, berättar Tarja Löf samtidigt som Joakim säljer en burk med pepparkakor några bord längre bort.

Publicerad: 2020-04-09

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close