Hoppa till innehållet

Vad ska vi göra?

Konstverk av ungdomar på temat "Regnbåge".

Konstprojekt, hundträning och att krama getter uppskattas av ungdomarna vid Luna Ungdomsboende.

När aktiviteterna utanför Luna Ungdomsboende är begränsade på grund av smittrisk gäller det att vara kreativ. Därför anordnar boendet för andra gången ett konstprojekt som kommer avslutats med ett vernissage. Vid första tillfället var temat "Regnbåge". Den här gången handlar det om ”Magi”. Eleverna kan använda olika tekniker som lera, olika färger, collage eller duk och de kan lämna in flera alster. Den 16 juni visas eleverna verk i boendets konferensrum och publiken kommer bestå av ungdomarna,  personal och inbjudna gäster.

– Det här passar både de ungdomar som vill arbeta i grupp och de som vill sitta i sin lägenhet och skapa för sig själva. Alla som vill vara med kan delta på sitt sätt, säger boendestödjaren Petronella Wadle.

Man har också gjort olika aktiviteter utomhus. En hundtränare har besökt boendet för att ge ungdomarna tips om hur man tränar med terapihundarna Maja och Laban som regelbundet besöker boendet. Det tyckte ungdomarna var kul, och det är dessutom något de kommer ha nytta av i samvaron med hundarna. Två av ungdomarna har också besökt en flock getter som strövar runt på olika ställen på Lidingö och ägs av getföreningen Get2Gether.

– Både hundarna och getterna ger ungdomarna stimulans och närhet och det är uppskattat, berättar Petronella Wadle.

 

Publicerad: 2020-05-22

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close