Hoppa till innehållet

Thomas är ny rektor på Lunaskolan Södra

Porträttbild på Thomas Falk

Min vision är att ”till skolan går man med glädje”. Det betyder att arbetet med att skapa en skola för alla där trygghet och trivsel är något vi hela tiden måste ha i fokus.

Hur har du upplevt din första tid på Lunaskolan Södra?
Jag har upplevt den första tiden som något väldigt positivt. Alla visar en vilja att göra det bästa för eleverna och en positiv entusiasm för arbetet. Det är härligt att vara i gång och träffa eleverna och kollegorna igen efter en fin sommar.

Är det något som överraskat eller förvånat dig?
Inte direkt. Jag fick ett väldigt fint intryck av verksamheten från dag ett. Kände mig väldigt väl mottagen och välkommen och möttes av en stolthet över att jobba i den här verksamheten - det är positivt.

Vad var det som lockade dig att söka den här tjänsten?
Jag har arabetat många år inom skolan och tycker det är spännande och intressant med nya utmaningar. Jag har tidigare varit med och startat upp en liknande verksamhet i min hemkommun. Jag upplevde  annonsen som lockande.Under de senaste åren har vi sneglat mot Stockholm då våra barn valt att bosätta sig här. Som morfar till två härliga barnbarn vill man också finnas till hands och stötta så mycket man kan. Så närhet till släkt och vänner har också bidragit till detta.

Varför har du valt att arbeta med vår elevgrupp?
Alla barns möjligheter till en bra skolgång oavsett förutsättningar är viktigt. Jag har även i den kommunala verksamheten satt detta högst upp på agendan. Min vision är att ”till skolan går man med glädje”. Det betyder att arbetet med att skapa en skola för alla där trygghet och trivsel är något vi hela tiden måste ha i fokus.

Vad arbetade du med innan du kom till oss?
Jag brukar säga att jag har aldrig slutat skolan! Efter avslutat gymnasium utbildade jag mig till lärare och jobbade mestadels på mellan- och högstadiet innan jag 2000 fick min första rektorstjänst. Började nu mitt nittonde år och kommer närmast från Norge där jag har arbetat som rektor/verksamhetsledare med ansvaret för en högstadieskola.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Jag har alltid trivts i skolan och tyckt många ämnen varit roliga men allra mest tyckte jag nog om idrott, slöjd och matematik.

Publicerat: 2018-09-27

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close