Hoppa till innehållet

Fransmän på studiebesök hämtade kunskaper från Häggviks Gymnasium

Intresserade deltagare påstudiebesöket

Erfarenheter från vardagen i våra verksamheter, delas ganska ofta med andra länder. Denna vecka var en delegation från Frankrike på plats i Sverige och lärde sig av våra metoder.

Häggviks Gymnasium fick under onsdagen besök av inte mindre än 18 verksamhetschefer från flera olika organisationer i hela Frankrike. Fransmännens studieresa hade som mål att lära av oss i Sverige, hur vi lyckats med att inkludera funktionsnedsatta i samhället, inklusive dem med multifunktionsnedsättning och autism.

Karin Persson som är skolledarstöd på Häggviks Gymnasium, tog emot och presenterade både skola, företaget Utvecklingspedagogik och hur våra verksamheter arbetar. Till sin hjälp hade hon tagit Patrick Dumée, skolans egen fransman, som på ett ovärderligt sätt tog hand om delar av gruppen under besöket på skolan och kunde föra en givande dialog på deras eget språk.

Efter rundvandring bjöds fransmännen på en tjusig kakbuffé skapad av eleverna på gymnasieprogrammet Hotell, bageri och restaurang. Och som avslutning fick alla deltagare lyssna och beskåda fortbildning inom TAKK*, under ledning av Tarja Löf visade gruppen hur man kan illustrera en sång med hjälp av teckenstöd.

Det var en mycket nöjd delegation som lämnade Häggviks Gymnasium. De hade fått många nya insikter och upplägg för vidare diskussion. Studieresan anordnades i samarbete med Frankrikes motsvarighet till vårt riksförbund för funktionsnedsättningar, Attention.


*TAKK = tecken som alternativ och kompletterande kommunikation

Publicerat: 2019-05-15

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close