Hoppa till innehållet

Solen skiner alltid på Häggviksdagen

I strålande sol hölls den årliga Häggviksdagen vid Häggviks Gymnasium. Vi var på plats och träffade både elever och medarbetare.

Vid årets Häggviksdagen kunde man som vanligt köpa alster som eleverna tillverkat, bröd som eleverna i programmet Hotell, bageri & restaurang baka och  handla fina växter som eleverna varit med och odlat och drivit upp. Dessutom kunde man både fika och äta på den skolgården där det vimlade av glada besökare.

En av dem som stod för försäljningen var eleven Veronica som sålde bland annat smörgåsar.
 Det har varit kul och vi har haft många kunder. Allra roligast har varit att förbereda allt, säger hon.


Veronica gillade att göra iordning mackorna.
I ett annat försäljningsstånd hittar vi lärarna Eva och Frida, som båda undervisar i bild. De berättar att de sålt många skålar, textilier och hemmagjort papper. 
– Alla intäkter går till gatubarnen i Nepal. Vi har pratat mycket om det och visat bilder från Nepal, och involverat eleverna i hela processen, från skapade till försäljning och vart pengarna ska användas till, berättar Frida. På bilden nedan syns Eva och Frida tillsammans med en av eleverna som visar ett tryck hon har gjort. 
Eva, till vänster och Frida till höger, tillsammans med en av eleverna och hennes konstverk.
Kasper som går nationella programmet "Hotell, restaurang och bageri" sålde hemmagjorda marmelader.
Att solen skiner är ingen tillfällighet. En av skolans tidigare rektorer konstaterade redan för flera år sedan att "Solen skiner alltid på Häggviksdagen". Så även detta år.

Publicerat: 2019-05-29

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close