Hoppa till innehållet

Smarta lösningar ger brukarna fler möjligheter

Bollhav under tågbana
Skivan som tågbanan står på blir till ett tak för bollhavet.

Hos Balder Daglig Verksamhet tar man väl tillvara på utrymmet, både på golvet och höjden.

Att få plats med mycket på en liten yta kräver sin kreativitet. Hos Balder Daglig verksamhet har bland annat ett stort sällskapsrum, musikrum, bollhav, modelljärnväg (till ytan lika stort som bollhavet), träningsrum, badrum med bubbelbadkar, tre olika snoezelenrum i ett enda samt möjlighet för alla arbetsdeltagare att ligga och vila på sin rast i olika ”rum” samtidigt om de vill det. Därtill har vi ett litet kök, toaletter, litet tvättrum, litet förråd, en hall och ett litet personalrum. Allt detta ryms på cirka 100 kvadratmeter! Detta lyckas man med genom att använda hela rummet från golv till tak, tyger, skärmar m.m.

Ett exempel på hur man använder ytan är att man kombinerar bollhavet med modelljärnvägen. När modelljärnvägen säkrats fast upp i taket blir botten på denna ett tak med ljusnät och tyg för vårt bollhav. Längst sidorna på denna botten finns tyg som bildar väggar runt om bollhavet. När vi sänker ner modelljärnvägen bildar bollhavet en ram som modelljärnvägen vilar på.

 Genom smarta lösningar kan vi erbjuda mer variation och fler möjligheter för våra arbetsdeltagare, säger omsorgsassistenten Malin Johansson.

Publicerad: 2020-04-09

sk

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close