Hoppa till innehållet

Riktlinje skolavslutning och student

Riktlinje med anledning av Coronavirus / Covid-19 för samtliga skolor inom Utvecklingspedagogik

För att undvika risk för smittspridning behöver samtliga Utvecklingspedagogiks skolor anpassa årets skolavslutningar och studentfiranden.

Anpassningen ska ske efter ”Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19”. Klicka här för att läsa föreskrifterna.

Regeringen har tillsvidare förbjudit offentliga tillställningar och allmänna sammankomster för fler än 50 personer. En riskbedömning ska göras inför övriga evenemang och sammankomster. Så länge dessa riktlinjer kvarstår ska Utvecklingspedagogiks skolor inte arrangera skolavslutningar eller studenter (exempelvis utspring) om dessa arrangemang kan antas samla fler än 50 personer.

Skolavslutning och framför allt student är viktiga händelser för många elever och vårdnadshavare. Rektor ansvarar för att genom flexibla lösningar hitta sätt som uppskattas av elever och vårdnadshavare, samtidigt som vi säkerställer att vi följer aktuella rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och andra relevanta myndigheter samt riktlinjer och direktiv från Utvecklingspedagogik.

Joakim Gestberg
Skolchef

Publicerad: 2020-04-27

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close