Hoppa till innehållet

Resurspedagog som gör skillnad

Inom Utvecklingspedagogik finns många olika yrke. Ett av dem är resurspedagog och en av dem är Sebastian som arbetar vid Lunaskolan Bromma.

Vad innebär det att vara resurspedagog?
Vi resurspedagoger är de som jobbar närmast eleverna under deras skoldagar och på fritids, med allt från att hjälpa till under lektionerna till att vara med i aktiviteter på rasterna.

Hur kan din arbetsdag se ut?
– På min avdelning jobbar vi lite annorlunda mot hur de gör på många andra avdelningar, eftersom dessa elever behöver mer stöd än andra elever på skolan. Eleverna kommer till skolan mellan klockan 08.00 och 8.30 då en av oss tar emot dem samtidigt som de andra inleder morgonmötet. Där går vi igenom och anpassar dagens schema efter elevernas dagsform som vi sen jobbar efter under dagen. Lunchen äter vi tillsammans i vårt eget kök och när skoldagen är slut så blir det fritids.

Vilken utbildning är relevant att ha i ditt yrke?
– Alla former av utbildningar med pedagogisk grund är relevanta. När du arbetar med människor är det viktiga hur du är som människa, vad du kan tillföra och hur du fungerar i gruppen. Den kurs jag fick gå som nyanställd och de kontinuerliga resurslyft/handledningar vi har på Lunaskolan Bromma tycker jag har varit väldigt lärorika, de känns relevanta för det vi gör i vårt dagliga arbete.

Vad är roligast respektive svårast med att vara resurspedagog?
– Det roligaste med att vara resurspedagog är utan tvekan att jobba med eleverna och känslan av att vi faktiskt gör skillnad. Det svåraste är nog att hantera alla snabba svängar och plötsliga bakslag i elevernas skollust.

Har du några tips till den som funderar på att bli resurspedagog?
– Mycket handlar om att bry sig om och att ha egenskaper som att vara inkännande, flexibel och lugn är ju helt klart fördelar. Så om du är en person som vill jobba med och verkligen gillar människor, så är mitt tips att söka!

Publicerad: 2020-04-09

sk

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close