Hoppa till innehållet

Praktikanten Elena fick lära för livet vid Häggviks Ungdomsboende

Lära för utbildning, arbete och livet

Elena Hedin, som utbildar sig till socialpedagog, har gjort praktik på Häggviks Ungdomsboende. Där kände hon sig trygg och fick värderingar för livet.

Här berättar Elena med egna ord om sin tid på ungdomsboendet.

Jag går första året en 2-årig utbildning till socialpedagog med inriktning KBT. Jag sökte just den utbildningen för min dröm är att jobba med barn med diagnoser, framförallt autism. Jag är oerhört glad och tacksam för att jag fick chansen att få vara på just Häggviks Ungdomsboende. Jag har på boendet lärt mig att jobba med olika metoder, speciellt lågaffektivt bemötande som man jobbar med väldigt mycket . Jag trivs bra på boendet tack vare att det är ett väldigt öppet och familjärt och att ungdomarna verkligen sätts i första rummet.  Men också för att det är en sammansvetsad grupp av boendestödjare i alla åldrar med olika bakgrund och erfarenheter. Det gör att samarbetet dem emellan känns så självklart och det har fått mig att känna mig trygg i min praktiserande roll.

Det roligaste med min praktik har varit att få lära känna dessa fantastiska ungdomar som är unika var och en på deras egna speciella sätt. En stor utmaning för mig har varit att veta var gränsen går för att inte råda och guida en ungdom så det inte blir som behandling, då man såklart vill stötta och hjälpa till i den mån man kan.

När jag kommer tillbaka till min utbildning kommer jag ha en större förståelse och insikt om vilket fantastiskt jobb jag har framför mig. Min favoritvärdering från boendet är ”Med hjärta” och då framför allt:

  • Vi är lyhörda
  • Vi skapar och upprätthåller goda relationer och
  • Vi ser varje individ och får hen att känna sig värdefull.

Det tar jag med mig i min fortsatta utbildning, kommande arbete och i livet.

Elena

Publicerat: 2019-02-18

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close