Hoppa till innehållet

Nya riktlinjer för undervisning på våra gymnasieskolor

Elever som fullt ut inte kan tillgodogöra sig distansundervisning ska komma till skolan.

Publicerat 2020-04-02

På grund av spridningen av Covid-19 rekommenderade Folkhälsomyndigheten och regeringen den 17 mars att undervisningen i gymnasieskolan inte ska bedrivas i skolans lokaler.

Med anledning av denna rekommendation har gymnasieskolan på Häggviks Gymnasium samt Lunagymnasiet, sedan den 18 mars 2020, enbart erbjudit distansundervisning.

Givet den målgrupp av elever vi vänder oss till, har det i vissa fall varit svårt för våra elever att tillgodogöra sig distansundervisning. Detta har resulterat i att vissa elever inte kunnat få den undervisning som de enligt Skollagen ska ha och har rätt till. Från tisdagen den 14 april ändrar vi därför våra riktlinjer och följande gäller:

  • Elever som fullt ut kan tillgodogöra sig distansundervisning ska även fortsättningsvis ha det. Ansvarig lärare bedömer detta i samråd med rektor
  • Elever som fullt ut inte kan tillgodogöra sig distansundervisning ska komma till skolan. Ansvarig lärare bedömer detta i samråd med rektor.

För elever som kommer att komma till skolan gäller givetvis de riktlinjer som Utvecklingspedagogik har satt upp för att minska smittspridning, exv. ska elever som har minsta symptom på sjukdom vara hemma.
Ansvarig rektor på respektive skola ansvarar för att meddela elever och vårdnadshavare detta.

Joakim Gestberg
Skolchef

For others languages, please click on the "Translate-button" at the top of the page.
بالنسبة للغات أخرى ، يرجى النقر على "زر الترجمة" في أعلى الصفحة.
Luqadaha kuwa kale, fadlan guji "Badhanka-badhanka" ee bogga kore.

Publicerad: 2020-04-27

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close