Hoppa till innehållet

Nya chefen välkommnar nya brukare till dagliga verksamheten

Sedan ett par veckor är Jonas Alvhammar ny verksamhetschef vid Cameleonten Daglig Verksamhet. Nu vill han välkomna nya brukare.

Jonas säger att han fick ett mycket bra mottagande som ny chef. Det gör honom trygg i att även andra kommer känna sig välkomna till Cameleonten.. Så här säger han om sina två första veckor.

Hur har du upplevt din första tid på Cameleonten?
 – Väldigt positivt. Jag har blivit väl mottagen, både av kollegor och av arbetsdeltagare. Alla har varit väldigt öppna och från starten fick jag många nyfikna blickar och frågor om vad jag gjort tidigare och vad jag vill göra med verksamheten. Jag blev snabbt accepterad.

Är det något som överraskat eller förvånat dig?
– Att man så snabbt ställde sina frågor till mig och att alla medarbetare hade så många idéer direkt. Det gör det lättare för mig att fortsätta utveckla verksamheten.

Vad var det som lockade dig att söka den här tjänsten?
– Jag kände till Utvecklingspedagogik sedan tidigare och har hört väldigt gott om företaget. Bland annat att man tar tillvara allas resurser och att arbetsdeltagarna har stort inflytande. Att man får komma med synpunkter verkar gå som röd tråd i företaget. Det är också spännande att arbeta hos en privat aktör, det har jag inte gjort tidigare.

Vad arbetade du med innan du kom till Cameleonten?
– Jag har arbetat som enhetschef för daglig verksamhet, gruppbostäder och en servicebostad. Tack vare att jag har provat på olika verksamheter, har jag mycket erfarenhet att bygga vidare på. Senast kommer jag från ett uppdrag i Håbo Kommun, där jag var chef för två gruppbostäder.

Varför har du valt att arbeta inom omsorgen?
– Både min mamma och pappa är socionomer. Som barn fick jag följa med till deras arbeten, det var väldigt inspirerande. Jag intresserade mig tidigt för samhällsfrågor och allas lika värde.

Vilket är ditt fokus den närmaste tiden?
– Utveckla verksamheten ännu mer. Se över vad våra nuvarande arbetsdeltagare efterfrågar och locka fler arbetsdeltagare (brukare) att söka sig till oss.

Vad gör du när du inte arbetar?
– Jag umgås med familjen och är fotbollstränare och hockeytränare för mina barns olika lag. Dessutom gillar jag att cykla.

Publicerat: 2019-02-21

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close