Hoppa till innehållet

Nu går Love till skolan!

I vanliga skolan hade Love 70 procents frånvaro. Sedan han började i Lunaskolan Bromma har han varit 100 procent närvarande!

Love är en av cirka 100 elever på Lunaskolan Bromma. Hit går han varje dag. Och tycker det är kul.

Vilken årskurs går du i?
– Jag går i årskurs 6, det är mitt andra år här.

Hur kom det sig att du bytte till Lunaskolan Bromma?
– Förut gick jag i en vanlig skola, där hade jag 70 procent frånvaro. Varje gång jag kom sent frågade alla varför jag var sen, och då blev det jobbigt att gå dit. Jag gick i en vanlig klass, som var egentligen bra, men de har inte tillräckligt med resurser för att hjälpa mig, så som de har här. Här har jag 100 procent närvaro!  På förra skolan fick jag inte den hjälpen jag behövde för att läsa och skriva. Men nu har jag blivit bättre på att skriva och tycker det är kul att fantisera ihop berättelser om något som jag gillar.

Vad tycker du är det bästa med att gå på Lunaskolan Bromma?
– Det är att lektionerna är kortare, det gör att jag hänger med bättre. När jag gick på förra skolan blev det svårt att hämta igen det jag missat och samtidigt fokusera på det nya jag skulle lära mig. Här är det också fler raster, det gör att jag inte blir lika trött.

Vad brukar ni göra på rasterna?
– Jag burkar spela fotboll, men det kan jag inte göra nu eftersom jag har skadat mig.

Är det något mer som som skiljer sig mot den vanliga skolan?
– Lärarna på Lunaskolan Bromma blir aldrig arga eller ryter ifrån, även om någon elev är upprörd. Här är det heller aldrig någon som håller i en elev. Det är också tydligt vilken lärare man ska ha och när lektionen slutar. För vissa är det viktigt att veta det.

Vilket är ditt favoritämne?
– Förutom hemkunskap och idrott, är de estetiska och praktiska ämnena roligast, sedan svenska. På hemkunskapslektionerna har vi bakat vi kakor och ibland har vi gjort hamburgare. Vi har också pratat om hur man gör en budget.

Har du funderat på vad du vill göra när du blir vuxen?
– Jag kanske kommer gå på ett fotbollsgymnasium, det beror på hur många träningar det är där. Jag skulle vilja bli fotbollsproffs, jag vet att det är svårt, men några blir ju det ändå. Jag spelar i Brommapojkarna, de har bra ungdomslag men tyvärr har herrlaget åkt ur Allsvenskan och Superettan.

Publicerad: 2020-04-09

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close