Hoppa till innehållet

Niklas och Per tänder ett stödljus och önskar God Jul

Niklas Ahlström, VD och Per Ahlström vice VD på Utvecklingspedagogik önskar elever/brukare och medarbetare en God Jul. De tänder även ett stödljus för kampanjen Stödljus som stödjer elevers rätt till särskilt stöd i resursskolan.

Lite mer om kampanjen Stödljus
Varför nu?
Tusentals barn riskerar att förlora det specialiserade stöd de idag får via sina resursskolor. Kommunernas restriktivare tolkning av lagen har lett till att resursskolorna inte får de extra medel som tidigare betalats ut. Om situationen inte ändras kan alla resursskolor i Stockholm bli tvungna att stänga ner!
Konsekvensen av nedläggning?
Tusentals barn som får hjälp via resursskolor kommer behöva byta skola. Problemet är bara att eleverna inte har någonstans att ta vägen. Skälet till att dessa elever går i resursskola är att den vanliga skolan inte fungerar för dem. För många handlar det om flera års skolmisslyckande och utanförskap innan de får hjälp via en resursskola.
Resursskolor kan komma och gå. Men barn i behov av stöd kommer inte att gå någonstans.
Så vad är lösningen?
På sikt måste vi få till en lagförändring som reglerar finansieringen, såväl som krav på kommunen och resursskolan. På kortsikt måste regeringen och kommunerna ingripa genom att skjuta in medel för att barn i behov inte ska förlora sitt fungerande stöd.
Stöd kampanjen genom att följa @stodljus på Instagram.
Du kan stödja @stodljus genom att
1) Fota när du tänder ett ljus
2) Dela bilden med med hashtaggen #stodljus och tagga @stodljus
3) gilla, kommentera & dela allt med #stodljus
Kampanjen Stödljus är inte Utvecklingspedagogiks egna, men vi på Utvecklingspedagogik stödjer denna kampanj.

Publicerad: 2020-12-23

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close