Hoppa till innehållet

Musik - nu både i skolan och på fritiden

Musiklärare Daniel i klassrummet

Två musiklärarare på Lunaskolan Södra har startat en aktivitet för Luna Fritid Södra där deltagarna får skapa, sjunga och ha roligt tillsammans.

Daniel Filipsson är musiklärare för alla årskurser (4-9) på Lunaskolan Södra sedan 2015 och trivs med att kunna lägga stort fokus på varje elev eftersom grupperna är mindre än på många andra skolor.

– Elever i samma grupp kan befinna sig på väldigt olika nivåer, så utmaningen ligger i att hitta varje elev där den befinner sig och stötta dem i att komma vidare, säger Daniel.

Daniel har jobbat på bland annat Kulturskolan, St. Örjans skolor och Kulturama med målet att göra det roligt för eleverna att komma till musiksalen.

– Jag skapar själv mycket musik, säger Daniel och vill gärna ge mina elever en sund inställning till musiken. Det får inte bli läskigt och svårt, så jag försöker ge dem en bra struktur och gott om tid så att de längtar efter att komma tillbaka.

Nu kommer eleverna på Lunaskolan Södra kunna skapa musik och musicera även efter skolan, på Luna Fritid Södra. Till den här fritidsaktiviteten kommer man för att det är roligt att spela och sjunga och skapa tillsammans. Och ingen lärare kommer att sätta betyg på det man vill låta sig inspireras av.

– Jag drömmer om att musikundervisningen på Sveriges grundskolor skulle var utan bedömning i framtiden, säger Daniel. Då skulle man verkligen kunna inspirera eleverna och hjälpa dem att utvecklas musikaliskt.

Lunaskolan Södra

Luna Fritid Södra

Publicerat: 2019-02-08

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close