Hoppa till innehållet

Många kände till att Balderskolan finns i nya fina lokaler

Rektor Carina Köhl vid utbildingsdagen i Norrtälje
Rektor Carina Köhl vid utbildingsdagen i Norrtälje

Utbildningsdagen i Norrtälje lockade 400-450 besökare. Många kände till att Balderskolan sedan ett knappt år finns i nya fina lokaler alldeles intill vackra Lommarsjön.

Förra veckan deltog Balderskolan i Norrtälje utbildningsdag. Evenemanget vände sig till elever i årskurs 9 som ska söka till gymnasiet eller gymnasiesärskolan, och deras föräldrar, och lockade 400-450 besökare. Att Balderskolan sedan ett knappt år finns i nya fina lokaler i en naturskön miljö var det många som kände till. Så här berättar rektor Carina Köhl om dagen.

Var det många utställare på plats?
– Det var gymnasieskolor från hela kommunen, eftergymnasial utbildning på Campus Roslagen, uppdragsutbildning, företag som rekryterade personal och visade vilka olika utbildningar som kan matcha med deras arbeten. Totalt var det nio skolor, två företag och Roslagens sparbanks stiftelser.

Hur var intresset för Balderskolan?
– Stort! Föräldrar, ledamöter i Utbildningsnämnden och tjänstemän i kommunen visade stort intresse för oss. Men även andra skolor var intresserade.

Vilka var de vanligaste frågorna som ni fick?
– Har ni startat grundskola? Trivs ni i de nya lokalerna? Har ni lediga platser?

Känner ni er nöjda med dagen?
– Verkligen! Vi knöt många kontakter och bjöd in både tjänstemän och politiker att besöka oss och diskutera verksamheten.

Publicerat: 2019-10-14

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close