Hoppa till innehållet

Lunaloppet på Lunaskolan Bromma – en tradition

Varje höst är det dags för eleverna på Lunaskola Bromma att ge sig ut i löpspåret.  Förmiddagen viks åt de lägre klasserna och på eftermiddagen är det högstadiet som mäter sina krafter i slingan.

I år var det en riktigt skön höstdag, med strålande sol och fina höstfärger. Hela gänget promenerade ner till Lillsjön, som ligger mycket vackert vid Ulfsunda slott. Först en riktig uppvärmning, idrottslärarna står på scen och alla hänger med till den upplyftande musiken. Sen är det dags, startskotten går och skaran ger sig av.

Idrottslärarna leder uppvärmningen

Löpslingan är lagd runt Lillsjön och är 1,3 km lång. Eleverna får välja om de vill springa ett eller två varv. Vill man inte springa utan bara promenera så går det lika bra. Man kan också hålla ihop med några kompisar och springa över mållinjen tillsammans.

Alla som är med får medalj, den är man med rätta mycket stolt över och visar gärna upp. Men vi har några vinnare som får kliva upp på prispallen och ta emot både medaljer och pokal. Alla applåderar och stämningen är på topp. Hedvig, som går i årskurs åtta, var med på Lunaloppet även förra året och hon vill gärna vara med nästa år också, säger hon. En mycket omtyckt tradition.

Enzo är stolt över medaljen

 

Publicerat: 2018-10-25

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close