Hoppa till innehållet

Musik som avbrott och avkoppling.

Elev framför trumset

I källaren på Häggviks Gymnasium samlas varje tisdag och onsdag några elever för att spela tillsammans i BlackBox-bandet. De kom på att musik är ett skönt avbrott från lektionerna när man inte orkar mer.

Karim, som går första året på individuella programmet, slår sig med glädje ner bakom trumsetet och väljer ut några låtar från YouTube. Det bli mest engelsk pop och en del latino. Alva sjunger när Karim trummar och i vissa sånger är även Karim med och sjunger. På onsdagar får de sällskap av Greta som också gärna sjunger.

– Det är roligt att komma hit, tycker Karim. Jag längtar efter de här timmarna. Vi har inte haft någon publik än, men de andra klasserna på skolan är välkomna att lyssna.

– Vi sjunger mycket hemma, berättar Karim också. Alla sjunger tillsammans i familjen och spelar keyboard. Fast då blir det mest arabisk musik.

Musiken fungerar väldigt bra som alternativ till en lektion. När eleverna fått för mycket intryck i undervisningen är det skönt att kunna göra något annat, något som är kul och som också gör att man fokuserar bättre sen

Läs mer om Häggviks Gymnasium

Publicerat: 2019-04-02

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close