Hoppa till innehållet

Introduktionsutbildning för nya medarbetare

Utbildningen ger deltagarna en gemensam kunskapsgrund i arbetsvardagen. Tom är en av dem som fått många tips och idéer.

Hos Utvecklingspedagogik finns en introduktionsutbildning  för nya medarbetare. Den bidrar till att våra medarbetare har en gemensam kunskapsgrund att stå på. Utbildningen ger en inblick i hur arbetet med elever och brukare kan vara, man får ta del av några av de metoder och redskap som vi använder i mötet med elever och brukare och kursledarna går igenom viktiga områden som man behöver vara förtrogen med i sitt arbete.  En av dem som gått utbildningen är Tom Nikander Samuelsson, lärare vid Svedenskolan Bergshamra.

Hur upplevde du introduktionsutbildningen?
– Jag upplevde introduktionsutbildningen som väldigt positiv. Det var många givande moment som jag kan använda mig av i min roll som lärare, men även som privatperson.

Kände du till något av kursens innehåll sedan tidigare?
– En del var nytt och en del bekant, men bra att få dessa kunskaper förnyade. Det var också väldigt bra att få prova på hur det kan vara att ha en funktionsnedsättning.

Skapade du några kontakter från andra verksamheter än din egen under utbildningsdagarna?
– Ja, vi var ganska få deltagare, men det var bra för då fick jag en möjlighet att lära känna kollegor från andra verksamheter och få ta del av deras erfarenheter och kunskaper. Mycket givande!

Vad tar du främst med dig från utbildningen?
– Avsnittet om lågaffektivt bemötande för jag fick många idéer till min verksamhet samt att prova på hur det kan vara att ha en funktionsnedsättning.

Publicerat: 2018-12-04

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close