Hoppa till innehållet

Glädje och framtidstro på Lunagymnasiets studentfirande

Två studenter vid Lunagymnasiet
Pim och Carl var två av de glada studenterna

Efter en annorlunda sista tid i skolan blev det äntligen dags för studenten. Två av studenterna berättar om sina framtidsplaner.

På Lunagymnasiet valde vi att ha en liten student utomhus på skolan, eleverna var glada över att de fick ses och fira på plats. Två av de nybakade och glada studenterna var Carl och Pim. Carl har gått samhällsprogrammet och Pim har gått estetprogrammet.

På frågan om vad de kommer ta med sig från sin gymnasietid säger Pim att hon tycker att det har varit fint med det sociala, att man har haft ett sammanhang med bra klasskompisar och rolig klass. Carl tycker att gymnasietiden har bidragit till att han mer vet vad han kommer vilja göra framöver.

– Under gymnasietiden fick jag lära sig väldigt mycket om allting, vilket gör att jag lättare vet vad jag vill göra resten av livet, säger han.

Tips Carl och Pim vill ge till sig själva tre år bakåt i tiden när de började gymnasiet är

Carl: Slappa inte så mycket på fritiden, plugga lite grann då och då.
Pim: Det löser sig! Prio är att må bra, så min inställning har nog hela tiden varit att jag litar på att det kommer att gå bra, det kommer att lösa sig!

Livet efter gymnasiet är något båda ser fram emot. Pim har längtat i 13 år på att bli klar med skolan så nu vill hon njuta av sin frihet.

–  Jag ska njuta av friheten och se vart livet tar mig. Jag vet att jag är bra på att skapa kontakter. Jag vill resa och använda mig av de kontakter jag har från tidigare resor. Det är ganska flummigt egentligen men jag tror att det kommer gå bra. Jag känner mig optimistisk om min framtid.

Carl har planer på att plugga vidare. Till hösten vill han läsa psykologi eller speldesign. Om inte kommer in han nog ta ett lite lugnare år.

Vi önskar Carl, Pim och alla andra studenter ett stort lycka till!

 

Publicerad: 2020-06-08

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close