Hoppa till innehållet

Från 100 till 200 kvm, nu med egna arbetsrum

Det egna huset omgivet av snö

– Vi har flyttat, till ett eget hus med stor trädgård omgivna av natur. Kan det bli bättre, säger Elenor Thorén, verksamhetschef på Balder Daglig Verksamhet.

Under julhelgen var aktiviteten stor på verksamheten för att så fort som möjligt komma iordning i det nya huset. Det finns fortfarande mycket kvar att göra och det är bra tycker Elenor, för då kan de involvera brukarna som får vara med och färdigställa och inte bara komma in när allt är klart.

– Vi har en inriktning på brukare med behov av extra stort stöd, men man märker att de är positiva till den nya miljön, säger Elenor. De är mer skratt nu än tidigare.

Förutom att de har fått ett stort härligt kök och egna arbetsrum, så betyder närheten till naturen och den stora fina trädgården att brukarna kan gå ut själva när det passar dem. Det blir mycket större frihet och de gör också långa promenader i omgivningarna.

– Vi ser fram emot våren, då ska vi sätta spaden i jorden och börja plantera tillsammans utomhus. Att ta hand om och sköta trädgården kommer att bli stimulans för alla sinnen, enligt Snoezelen. Vi kan både känna, se och lukta på allt som är i naturen och ibland även smaka, berättar Elenor.

Det kommer att bli en spännande värld att utforska och en fin miljö att placera grillen i. Hela gruppen gillar att grilla. Snart har Balder Daglig Verksamhet i Norrtälje möjlighet att ta emot ytterligare tre brukare i de nya stora lokalerna. Man hoppas att de också kommer tycka om att sitta ute i trädgården och grilla.

Läs mer om Balder Daglig Verksamhet >

Publicerat: 2019-02-05

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close