Hoppa till innehållet

En praktikplats vid en daglig verksamhet vinner alla på

Sedan en tid arbetar Lars Molin som jobbcoach på Cameleonten Daglig Verksamhet. Han ser möjligheter både för arbetsdeltagare och för arbetsgivare.

Lars uppdrag är att hjälpa de arbetsdeltagare som vill ha ett arbete eller praktik på den reguljära arbetsmarknaden.
— Jag använder mig av en metod som heter Supported Employment. Den innebär att man som coach är med hela vägen, ända till praktiken leder till en anställning eller ett avslut. Jag arbetar alltid tillsammans med arbetsdeltagaren. Vi träffas och gör en yrkesprofil, letar upp lämpliga företag och besöker dem. Ibland går jag själv dit först. Sedan arbetar jag med stöd på arbetsplatsen, både till arbetstagaren och till arbetsgivaren. Inledningsvis gör jag täta uppföljningar, minst, minst en gång i veckan sedan glesas det ut.
Just nu har vi nio personer ute på arbetsplats och tre som letar efter en praktikplats.

En praktikplats  är en möjlighet för arbetsgivare att slippa kostsamma provanställningar. Istället har man en praktikant som lär sig arbetsuppgifterna. Sedan kan detta leda till en anställning om både arbetsgivare och arbetstagare är överens. 

— Det är otroligt roligt att coacha människor att nå ett steg längre i sin personliga utveckling. Målet är att så många som möjligt av de som vill kommer ut på arbetsmarknaden. Det vinner på arbetsdeltagare och arbetsgivare på, avslutar Lars.

 

 

Publicerad: 2020-04-09

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close