Hoppa till innehållet

En kul och viktig tradition genomförs denna härliga sommardag

Vid nio-tiden den 21 maj vimlar det av ungdomar och lärare på Norrtälje IP. Idag är den stora dagen då IP-spelen ska gå av stapeln och alla är förväntansfulla. Solen har bestämt sig för att lysa kraftfullt på deltagarna och stämningen är på topp.

Mitt i vimlet hittar vi idrottsgeneralen Malin som strax greppar sin mikrofon och välkomnar alla till denna fantastiska dag. Malin förklarar genom högtalarna vad som kommer att hända under dagen, men först är det uppvärmning och medryckande musik ljuder över idrottsplanen. De flesta samlar sig runt musiken och hänger med i mjuka, stora rörelser. Sen är det dags för första heatet löpning som avlöses av många fler heat med kämpande ungdomar. Alla kommer i mål och alla får stora applåder. 
 
Efter en spännande uppvisning i längdhopp och kulstötning för de som vill och kan, drar det ihop sig till lunch. Rektor Carina Köhl och skoladministratör Maria Andersson har varit och hämtat mat på skolan och ställer sig nu bakom borden och packar upp för att servera. Det är hungriga elever som samlas runt makaroner och köttbullar med sås och sallad. Alla får också en festis dagen till ära.

Avslutningsvis blir det medaljer till alla deltagare som trötta och nöjda samlar ihop sig för hemfärd till respektive skola.

– Vi är imponerade över våra elever, säger Carina, som hänger med och anpassar sig till oväntade miljöer med mycket människor runt omkring. Det finns alltid en viss anspänning inför en sådan här aktivitet, men vi märker att det stimulerar till uppmärksamhet och utökad rörelse inte minst. Många sover extra gott i natt.

IP-spelen i Norrtälje är en återkommande dag i maj som arrangeras av Balderskolan. Det finns möjlighet att delta i tre olika friidrottsgrenar; löpning, kulstötning och längdhopp och varje gren anpassas efter varje enskild deltagares förutsättningar. Andra särskolor i kommunen och inom Utvecklingspedagogik bjuds in att delta.

 

Publicerat: 2019-05-23

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close