Hoppa till innehållet

Det finns mycket att göra på Cameleonten Daglig Verksamhet

Ebba i en av de härliga sofforna
Ebba i sitt favoritrum på Cameleonten Daglig Verksamhet

Tankebubbla, surftid eller hålla rent på Norrvikens IP? Ebba trivs på Cameleonten Daglig Verksamhet och med alla aktiviteter.

Vid Cameleonten finns olika grupper utifrån arbetsdeltagarnas behov och önskemål. Ebba tillhör gruppen Sinnesro, där fokus ligger på kommunikation och sinnesstimulans, men i lite lugnare tempo.

Några av hennes favoritsysselsättningar är att använda olika appar på Ipaden och att gå promenader. På fredagar deltar hon ofta i tankebubbla eller disco. Tankebubbla är en aktivitet som startat nyligen. Den innebär att man drar lappar med frågor ur en speciell låda. Därefter samtalar man kring frågorna. Det kan handla om olika saker, till exempel hur det känns när man är kär. Ebba brukar också följa med för att plocka skräp på Norrvikens IP, som är en av dagliga verksamhetens uppdrag.

 Efter vi har plockat skräp får vi spela fotboll, det är kul, säger hon.

Många rum att vistas i
Det finns många rum på Cameleonten. Till exempel ett sinnesrum som går helt i vitt, ett aktivitetsrum och ett stort kök där några av arbetsdeltagarna brukar baka. Ebba håller helst till i det stora ljusa allrummet med härliga, mjuka soffor. I andra änden av finns bord där man kan äta mat eller pyssla. Här är det ofta full fart.

 Paus, säger Ebba plötsligt och försvinner iväg för att hämta en Cola Zero.

Ebba har varit på Cameleonten i tre år. I början var hon lite nervös, men det gick snabbt över.

De tog bra hand om mig från början, avslutar hon.

Läs mer om Cameleonten här

Publicerad: 2020-04-09

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close